Vergeet ladingen vlees en overdaad voor een moment en er blijft over dat de barbecue gewoon een alternatief is om eten te bereiden. Natuurlijkerwijs eten we vaak al meer koude en makkelijkere maaltijden in de zomer. Maar hoeveel beter zou het zijn om de hete keuken grotendeels te omzeilen gedurende de warme dagen en buiten gaan koken? Fantastisch natuurlijk. Maar hoe gaan wij dat doen zonder onze potten en pannen?

Het antwoord is simpel: FOIL PACKS. Geïnspireerd op een Franse manier van koken genaamd “En Papilotte” . Maaltijden die zo op de barbecue, grill, oven of zelfs kampvuur bereidt kunnen worden. Gewoon buiten, zonder al te veel afwas en makkelijk te preppen. Bovendien geeft het je een goede grip op portiecontrole en een goed macro balans zonder te hoeven in te leveren aan micronutriënten. You’ll be winning all summer long!

 

 

Wacht overigens nooit tot je honger hebt om je eten te bereiden. Eten voorbereiden met een rammelende maag zorgt er alleen voor dat je porties groter worden en/of dat je sneller de verkeerde keuzes maakt. Het nodigt onbewust snacken of tussendoor hapjes nemen uit en daar word je uiteindelijk niet blij van, noch voldaan. Dit is geen wonder. Honger hormonen liggen aan de basis hiervan. Het is wetenschappelijk bewezen dat hogere pieken van honger hormonen zoals Ghreline en Leptine een interactie hebben met andere gedragsgerelateerde neurotransmitters en via die weg onbewust eetgedrag ontlokken.

Eet liever op vaste tijden en bereidt dit op tijd voor zodat als het eten klaar is je bewust kunt gaan genieten van een complete maaltijd waarvan je voldaan raakt. Op deze manier maak je van zowel het bereiden van de maaltijd als het opeten ervan een prettige ervaring die je wilt herhalen.

 

Tekst: PTA® - Personal Training Agency B.V. te Amsterdam, door Wendy Bierens en Robert Schoot, CSCS

Beeld: Wendy Bierens