FAQ - Veelgestelde vragen

Kwaliteit

In ons team zitten experts die uitstekende opleidingen hebben doorlopen en zichzelf voortdurend blijven door ontwikkelen. Onderdeel van onze bedrijfsvoering is dat we scherp de nieuwste wetenschappelijke ontwikkelingen op het gebied van o.a. psychologie, neurologie, endocrinologie, fysiologie, anatomie, kinesiologie, trainingsleer en voeding in de gaten houden. Relevante wetenschappelijk onderbouwde studies worden altijd zo goed en snel mogelijk verwerkt in onze begeleidingsproducten.

Member worden

Na de registratie ontvang je binnen 10 minuten van ons een email met daarin een betalingslink voor de membership fee voor de opvolgende maand plus de pro rata van de inschrijfmaand. Uitsluitend na betaling via deze betalingslink sturen wij uiterlijk de eerstvolgende werkdag per email de inloggegevens voor het online-portaal. De resterende PT-Credits (gekoppeld aan jouw gekozen membership) voor die maand worden tevens direct na betaling via de betalingslink in jouw account geactiveerd. Zodra ze geactiveerd zijn, kun je ze gebruiken om Personal Training sessies in te boeken. Check in de Start-up manual en/of in de rubriek "Personal Training" van onze FAQ hoe het inboeken van afspraken precies in zijn werk gaat. Heb je meer PT-Credits nodig? Je kunt PT-Credits los inkopen via het membership-service formulier op onze website. Je ontvangt van ons ook z.s.m. de inloggegevens voor het online-portaal. Jouw Online Coach zal z.s.m via het online-portaal kennis met je maken en jouw PTA-Program opleveren.
Pro rata is de membership fee voor de resterende dagen van de inschrijfmaand. De resterende PT-Credits worden evenredig met aantal resterend aantal dagen bijgeschreven op jouw account (naar boven afgerond).
Het is mogelijk om onze persoonlijke begeleiding in te schakelen zonder PTA-membership. Je betaalt dan per keer vooraf of je neemt een gewenst aantal PT-Credits af. Uiteraard is dat minder voordelig dan de voordeel bundels behorende bij het PTA-membership.
Jazeker, neem contact met ons op om een afspraak in te plannen voor deelname aan een vrijblijvende intakeronde in de Private Gym NDSM aan de Displaystraat 13 in Amsterdam Noord. Tijdens de intakeronde kunnen we kennismaken, jouw vragen beantwoorden en de faciliteiten van de private gym laten zien.
Met het PTA-Start Membership niveau kun je één keer per week deelnemen aan BOOST (investering € 38,- per sessie). Met het PTA-Compleet Membership niveau kun je twee keer per week deelnemen aan BOOST (investering € 35,- per sessie). Met het PTA-Pro Membership niveau kun je drie keer per week deelnemen aan BOOST (investering € 29,65 per sessie). Je bent in control over jouw membership en kan per maand het niveau aanpassen aan de hand van wat voor jou het meest voordeligst is.
Het PTA-Membership heeft een minimale duur van drie (3) volle kalendermaanden. Deze gaat in op de maand die volgt op de maand waarop je jezelf hebt geregistreerd. Na deze termijn gaat het PTA-Membership automatisch over in een contract voor onbepaalde tijd, welke maandelijks opgezegd kan worden.
Neem contact met ons op en wij activeren jouw account met oude trackrecord. We stellen uiteraard wel een aantal controle vragen, omdat we namelijk 100% zekerheid willen hebben dat we daadwerkelijk met een oud member hebben te maken. Hierna ontvang je van ons z.s.m per email de inloggegevens voor het online-portaal.

Membership Service

Check allereerst of de email niet in jouw Spam box terecht is gekomen. Als dit niet het geval is, stuur dan een email met jouw contactgegevens naar membership@pta-program.nl. Doe dit onder vermelding van “Email van registratiebevestiging niet ontvangen”. Wij zullen uiterlijk de eerstvolgende werkdag hebben uitgezocht wat er precies is misgegaan en ervoor zorgen dat je alsnog de bevestiging per email met daarin de Start-up & Online Coaching manual (PDF) krijgt toegezonden.
Heb je onze factuur met de membership fee voor de opvolgende maand plus de pro rata al betaald? Deze hebben we verstuurd via de email uit naam van PTA – Personal Training Agency. Wellicht is deze in jouw Spam box terecht gekomen. Het kan ook zijn dat je de factuur wel hebt betaald, maar de email met de inloggegevens niet hebt ontvangen (ook niet in Spam box). Stuur in beide gevallen een email met jouw contactgegevens naar membership@pta-program.nl. Doe dit onder vermelding van “Inloggegevens app nog niet ontvangen” en licht kort toe wat je wel/niet hebt ontvangen/afgehandeld hebt. Wij zullen uiterlijk de eerstvolgende werkdag hebben uitgezocht wat er precies is misgegaan en ervoor zorgen dat je alsnog z.s.m. toegang tot ons online-portaal kunt krijgen.
Jouw PTA-Program staat uiterlijk op de vijfde werkdag na registratie op jouw account. Indien je bij de registratie hebt aangegeven z.s.m. te willen starten, kun je jouw PTA-Program dus uiterlijk binnen vijf werkdagen al inzien. Heb je aangegeven dat je bij aanvang van de opvolgende maand wilt beginnen, kun je jouw PTA-Program bij aanvang van die maand direct inzien. Staat je PTA-Program niet binnen deze tijd op jouw account? Stuur dan een email met jouw contactgegevens naar membership@pta-program.nl. Doe dit onder vermelding van “PTA-Program nog niet op mijn account geplaatst”. Wij zullen uiterlijk de eerstvolgende werkdag hebben uitgezocht wat er precies is misgegaan en ervoor zorgen dat jouw PTA-Program alsnog op de eerstvolgende werkdag op jouw account wordt opgeleverd.
De button naar het online membership-service formulier vind je linksonder in de footer van onze website.
Een voordeelbundel PT-Credits (bij o.a. het PTA-Compleet en het PTA-Pro niveau), wordt altijd om 00:00 op de 1e van de maand geactiveerd. De PT-Credits zijn uitsluitend geldig in de maand waarin ze worden opgeleverd. Ook als deze los worden ingekocht. Los gekochte PT-Credits worden direct na betaling via de betalingslink geactiveerd.
Door de combinatie van Personal Training met Online Coaching kun je resultaten pas echt maximaliseren. Zo heb je niet alleen in de gym, maar ook daarbuiten een coach die met je meekijkt. De online coach kan focussen op de aspecten mindset en voeding welke tijdens de Personal Training sessies iets minder aandacht krijgen.
Bij PTA betaal je de maandelijkse membership fee altijd vooraf. De eerste betaling van een PTA-membership van de lopende maand (pro rata) en de eerstvolgende kalendermaand zal plaatsvinden via een door ons per email gestuurde factuur met betalingslink. Na de eerste betaling via de betalingslink ga je ermee akkoord dat het verschuldigde membership bedrag voor de opvolgende maand tussen elke vijfentwintigste (25e) en de achtentwintigste (28e) van de lopende maand middels automatische incasso van het door jou opgegeven bankrekeningnummer wordt afgeschreven. Dit staat ook vastgelegd in onze algemene voorwaarden. De facturen met BTW specificatie worden ondergebracht in jouw account op ons online-portaal.
Om ervoor te zorgen dat jouw gewenste upgrade of downgrade op het membership op de aankomende maand ingaat, dien je dit uiterlijk voor de 28e van de lopende maand aan ons door te geven middels het membership-service formulier. Doe je dit na de 27e gaat de gewenste aanpassing niet in op de aankomende maand, maar in de maand daarop. Dit staat ook vastgelegd in onze algemene voorwaarden.
De overeenkomst op afstand voor een duurtransactie (PTA-membership) die voor bepaalde tijd (een minimale contract termijn van drie volle kalender maanden) is aangegaan en die strekt tot het geregeld afleveren van (online) serviceproducten, gaat na het verstrijken van de eerste drie volle kalendermaanden automatisch over in een overeenkomst voor onbepaalde tijd. Na het verstrijken van deze eerste drie maanden is het membership maandelijks opzegbaar. Met betrekking tot de gewenste beëindigingsdatum dient rekening gehouden te worden met twee aspecten: 1. Wij hebben een opzegtermijn van één (1) volle kalendermaand. Het membership eindigt derhalve op de laatste dag van de "laatste" kalendermaand. 2. Wanneer je wilt dat jouw membership na de opvolgende maand eindigt, dien je voor de 28e van de lopende maand op te zeggen. Zeg je na de 28e van de lopende maand op, wordt de opvolgende maand niet jouw laatste maand, maar die maand daarop. Dit staat ook vastgelegd in onze algemene voorwaarden. Je kunt dus jouw PTA-membership op elk gewenst moment opzeggen vanaf het moment dat jouw membership termijn officieel is ingegaan. Dit doe je door een email met jouw contactgegevens naar membership@pta-program.nl. te sturen. Doe dit onder vermelding van “PTA-Membership opzeggen” en licht kort toe wanneer en waarom je jouw membership wilt opzeggen. Uiterlijk de eerstvolgende werkdag ontvang je van ons een bevestiging dat jouw opzegging in behandeling is genomen. Hou er nogmaals rekening mee dat het membership op zijn vroegst na afloop van de derde "volle" kalendermaand beëindigd kan worden.
Je kunt altijd PT-Credits los inkopen. Dit doe je via het online membership-service formulier. Indien je dit op kantoortijden doet, ontvang je al binnen 60 minuten van ons een bevestiging per email met daarin een betalingslink (Ideal). Direct na betaling via de betalingslink worden de PT-Credits op jouw account geactiveerd. Afhankelijk van jouw traject en de hoeveelheid gewenste persoonlijke begeleiding voor een bepaalde tijd, is het de moeite waard om na te rekenen of één van onze membership niveaus met een bepaalde voordeelbundel wellicht voordeliger voor je is ten opzichte van een andere. Voordeelbundels worden altijd opgeleverd om 00:00 op de 1e van de maand. Check de website voor meer info over de inhoud van onze membership niveaus en bijbehorende prijzen.
Op doordeweekse dagen kun je voor jouw zelfstandige trainingen terecht van 09:00 tot 13:00 en later op de dag van 17:00 tot 20:00. Op zaterdag kun je terecht van 10:00 tot 13:00. Op zondag zijn we gesloten. Ten behoeve van jouw persoonlijke veiligheid dien je jezelf bij binnenkomst wel even bij de aanwezige medewerker te melden. In principe kun je gebruik maken van alle faciliteiten, maar hou er rekening mee dat de Personal Trainer de faciliteiten in onze Semi-Personal Training area te allen tijde tot zijn/haar beschikking moet kunnen hebben.

Online portaal

Je kunt de app downloaden in de app store van Apple en Android. Zoek op PTA-Program en download de app gratis op jouw smartphone.
Het is alleen mogelijk om onze app op jouw smart Phone te downloaden. Om via de tablet toegang te krijgen tot het online-portaal, kun je via onze website op de button “online-portaal” klikken. Deze button staat in de footer van de website.
De app is compatible voor apple en android. Om met de windows telefoon in het online-portaal te komen, klik je via onze website op de button “online-portaal”. Deze button staat in de footer van de website.
In onze Start-up & Online Coaching manual (PDF) leggen wij van A tot Z hoe je de app kunt gebruiken. Indien het antwoord niet in de manual of op onze website te vinden is, kun je altijd een email sturen naar membership@pta-program.nl. Wij trachten om jouw bericht zo spoedig mogelijk, uiterlijk binnen vijf werkdagen te beantwoorden.
Stuur een email met jouw contactgegevens naar membership@pta-program.nl. Doe dit onder vermelding van “Gaarne Start-up & Online Coaching manual opnieuw toesturen”. Na ontvangst van jouw email zullen wij je uiterlijk de eerstvolgende werkdag per email de Start-up manual (PDF) opnieuw toesturen.

Personal Training

Afgezien van het feit dat je uitsluitend behoefte aan 1op1 Personal Training kunt hebben, kies je voor 1op1 wanneer het nodig is om intensief aan specifieke trainingsaspecten te werken. Dit kan het verbeteren van jouw fysieke fundament en/of uitvoeringstechniek zijn of het vergroten van jouw maximale kracht. Ook wanneer je een specifieke doelstelling hebt die niet doelgericht nagestreefd kan worden met 2-Day Split trainingen (die we gebruiken bij Semi-Personal Training) kies je voor 1op1. Wanneer een cliënt met zeer veel trainingservaring bijvoorbeeld het doel nastreeft om binnen een bepaalde periode een ultra afgetrainde fysiek te krijgen, is er zeer gedetailleerd maatwerk nodig. Dergelijke clienten werken dan ook bijna altijd met een specifiek online programma onder leiding van hun Online Coach en plannen met een bepaalde frequentie 1op1 afspraken in met een Personal Trainer. De Personal Trainer helpt hen 1op1 om bepaalde trainingsstrategieen, technieken onder de knie te krijgen, geeft on the spot extra tips voor het online programma dat zij volgen en/of pusht hen om de zware trainingssessies zo goed mogelijk af te werken.
Via het rooster in het online-portaal kun je zelf jouw afspraken voor één of meerdere Semi-Personal Training sessies inboeken. Selecteer het gewenste Semi-Personal Training rooster (Let op! We hebben meerdere locaties) en reserveer jouw plek. Je kunt altijd tot twee weken vooruit plannen. De benodigde PT-Credits voor de ingeplande sessie(s) worden na bevestiging automatisch van het tegoed op jouw account afgeschreven. Het inboeken van 1op1 Personal Training sessies in het online rooster van een specifieke Personal Trainer kan alleen in overleg met de betreffende Personal Trainer. Na overleg plant/verplaatst de Personal Trainer de afspraak. Neem daartoe contact met hem/haar op. De contactgegevens van onze Personal Trainers staan op de website vermeld. Het is niet mogelijk om een sessie in te boeken als je niet voldoende PT-Credits tegoed in je account hebt staan. PT-Credits kunnen te allen tijde via het Membership-Service Formulier op de website los worden (bij)gekocht.
Bij Semi-Personal Training wordt een training altijd ingericht op basis van een 2-Day Split strategie. Dit zijn twee verschillende trainingsdagen waarop verschillende spiergroepen zo zijn gecombineerd, opdat er geen overlap is. Een trainer kan indien nodig, twee verschillende trainingsprogramma’s in een groep van maximaal vier deelnemers afdraaien en daarbij ook differentiëren in intensiteit en keuze van oefeningen per deelnemer. Zodoende wordt de training afgestemd op PTA-Program van de cliënt. Heb je hulp nodig bij het bepalen in welke mate je (een) bepaalde vorm(en) van persoonlijke begeleiding je nodig hebt? Neem gerust contact met ons op! Wij zijn je graag van dienst bij het maken van de beste keuze.
De Personal Trainer stemt de trainingen af op het PTA-Program van de cliënt. Afhankelijk van het doel, de voorgaande training en de belastbaarheid worden specifieke spiergroepen aangepakt. Het eerste deel van de training wordt ingeleid door een functionele warming-up en daarna is er ruimschoots aandacht voor beheersing van techniek, kracht en intensiteit. In het tweede deel deel van de training worden diverse conditionele aspecten op functionele wijze verenigd en wordt zo de benodigde spierarbeid verricht.
In principe is het altijd mogelijk om de Personal Trainer hierover een vraag te stellen. Al onze Personal Trainers hebben de expertise om jou van het juiste advies te voorzien. Ze bouwen daarbij voort op jouw PTA-Program. Hou er echter rekening mee dat een gespreksvoering over deze zaken ten koste gaat van de beschikbare trainingstijd. In een 1op1 sessie kan de Personal Trainer hier tijd voor maken, maar in een Semi-Personal Training sessie zal de Personal Trainer daarom altijd verwijzen naar jouw online coach. Voor meer knowhow kun je ook terecht in onze blog bibliotheek op onze website.
Als dit een Trainer betreft die ook 1op1 personal Trainingen geeft, is het mogelijk om in overleg met hem/haar afspraken in te plannen in zijn/haar agenda op ons online-portaal. Daarbij moeten uiteraard wel de agenda’s van de cliënt en de Trainer matchen.

Online Coaching

Afhankelijk van jouw belastbaarheid, motivatie en de progressie die je boekt, formuleert jouw Online Coach elke 4e week van de maand het nieuwe tussendoel en past hij/zij jouw PTA-Program aan met de bijbehorende richtlijnen voor voeding en training. Uiterlijk op de eerste werkdag van elke nieuwe maand worden deze aanpassingen opgeleverd. Jouw Coach helpt je om op de voor jou best mogelijke manier strategische stappen richting het gestelde (tussentijdse) doel te zetten.
Jouw Online Coach stippelt de route naar jouw beoogde doel voor je uit. Verder volgt hij/zij dagelijks jouw activiteiten, voeding en vorderingen nauwkeurig via jouw persoonlijke account op het online-portaal. Jouw Online Coach neemt minimaal één keer per week contact met je op via het online-portaal om kort te evalueren. Hij/zij motiveert en stimuleert je om on track te blijven, denkt met je mee voor functionele oplossingen en zal eventuele berichten uiterlijk de eerstvolgende werkdag binnen kantoortijden beantwoorden.

Algemeen

Relevante berichten kunnen onder vermelding van het onderwerp gemaild worden naar info@pta-program.nl. Wij trachten om jouw bericht zo spoedig mogelijk, uiterlijk binnen vijf werkdagen te beantwoorden.