FAQ - Veelgestelde vragen

Kwaliteit

In ons team zitten experts die uitstekende opleidingen hebben doorlopen en zichzelf voortdurend blijven door ontwikkelen. Onderdeel van onze bedrijfsvoering is dat we scherp de nieuwste wetenschappelijke ontwikkelingen op het gebied van o.a. psychologie, neurologie, endocrinologie, fysiologie, anatomie, kinesiologie, trainingsleer en voeding in de gaten houden. Relevante wetenschappelijk onderbouwde studies worden altijd zo goed en snel mogelijk verwerkt in onze begeleidingsproducten.

Member worden

Pro rata is de membership fee voor de resterende dagen van de inschrijfmaand. De resterende PT-Credits worden evenredig met aantal resterend aantal dagen bijgeschreven op jouw account (naar boven afgerond).
Het is mogelijk om onze persoonlijke begeleiding in te schakelen zonder PTA-membership. Je betaalt dan per keer vooraf of je neemt een gewenst aantal PT-Credits af. Uiteraard is dat minder voordelig dan de voordeel bundels behorende bij het PTA-membership.
Jazeker, neem contact met ons op om een afspraak in te plannen voor deelname aan een vrijblijvende intakeronde in de Private Gym NDSM aan de Displaystraat 13 in Amsterdam Noord. Tijdens de intakeronde kunnen we kennismaken, jouw vragen beantwoorden en de faciliteiten van de private gym laten zien.
Wanneer je bij ons een membership aangaat, kun je kiezen voor het zogenoemde FLEX-tarief of het COMMITMENT-tarief. Je kiest het FLEX-tarief als je de mogelijkheid wilt hebben om elke maand (voor de 27e) zonder opzegtermijn op te kunnen zeggen. Kies je voor een membership met het COMMITMENT-tarief dan committeer je jezelf voor de minimale duur van zes (6) volle kalendermaanden na het aangaan van een membership. Na deze zes volle kalendermaanden gaat het membership met COMMITMENT-tarief over in onbepaalde tijd en wordt het steeds met een maand verlengt. Vanaf dat moment kan het membership rekening houdend met een maand opzegtermijn elke maand opgezegd worden.Vanzelfsprekend is het COMMITMENT-tarief voordeliger dan het FLEX-tarief.
PTA-Basic: €140 per maand voor 12 PT-Credits (de cliënten die 1-2 x per week BOOST volgen, kiezen dit membership niveau. Het niveau is uit te breiden naar maximaal 24 PT-Credits voor €280 per maand); PTA-Compleet € 315 per maand voor 36 PT-Credits (de meeste cliënten maken gebruik van dit membership niveau); PTA-Pro € 540 per maand voor 72 PT-Credits (cliënten die kiezen voor 2 x per week 1op1 PT, maken gebruik van dit membership niveau); PTA-Elite €720 per maand voor 108 PT-Credits (cliënten die kiezen voor 3 x per week 1op1 PT, maken gebruik van dit membership niveau). Je bent in control over jouw membership en kan per maand het niveau aanpassen aan de hand van wat voor jou het meest voordeligst is. Voor alle membership niveaus zijn er ook FLEX-tarieven; deze zijn ongeveer 15% hoger dan de COMMITMENT-tarieven.
We hebben vier membership niveaus. Elk niveau heeft een zogenoemd FLEX-tarief en een COMMITMENT-tarief. Je kiest het FLEX-tarief als je de mogelijkheid wilt hebben om vanaf het begin maandelijks op te kunnen zeggen. Je kiest het COMMITMENT-tarief als je kiest voor een minimale duur van zes (6) volle kalendermaanden. Deze gaat in op de maand die volgt op de maand waarop je jezelf hebt geregistreerd. Na deze termijn gaat het PTA-Membership met het COMMITMENT-tarief automatisch over in een contract voor onbepaalde tijd, welke, rekening houdend met een maand opzegtermijn, maandelijks opgezegd kan worden.
Neem contact met ons op en wij activeren jouw account met oude trackrecord. We stellen uiteraard wel een aantal controle vragen, omdat we namelijk 100% zekerheid willen hebben dat we daadwerkelijk met een oud member hebben te maken. Hierna ontvang je van ons z.s.m per email de inloggegevens voor het online-portaal.

Membership Service

Check allereerst of de email niet in jouw Spam box terecht is gekomen. Als dit niet het geval is, stuur dan een email met jouw contactgegevens naar membership@pta-program.nl. Doe dit onder vermelding van “Email van registratiebevestiging niet ontvangen”. Wij zullen uiterlijk de eerstvolgende werkdag hebben uitgezocht wat er precies is misgegaan en ervoor zorgen dat je alsnog de bevestiging per email met daarin de Start-up & Online Coaching manual (PDF) krijgt toegezonden.
De button naar het online membership-service formulier vind je linksonder in de footer van onze website.
Een voordeelbundel PT-Credits (gekoppeld aan al onze membership niveaus), wordt altijd om 00:00 op de 1e van de maand geactiveerd. De PT-Credits zijn uitsluitend geldig in de maand waarin ze worden opgeleverd. Ook als deze los worden ingekocht. Los gekochte PT-Credits worden direct na betaling via de betalingslink geactiveerd.
Bij PTA betaal je de maandelijkse membership fee altijd vooraf. De eerste betaling van een PTA-membership van de lopende maand (pro rata) en de eerstvolgende kalendermaand zal plaatsvinden via een door ons per email gestuurde factuur met betalingslink. Na de eerste betaling via de betalingslink ga je ermee akkoord dat het verschuldigde membership bedrag voor de opvolgende maand tussen elke vijfentwintigste (25e) en de achtentwintigste (28e) van de lopende maand middels automatische incasso van het door jou opgegeven bankrekeningnummer wordt afgeschreven. Dit staat ook vastgelegd in onze algemene voorwaarden. De facturen met BTW specificatie worden ondergebracht in jouw account op ons online-portaal.
Om ervoor te zorgen dat jouw gewenste upgrade of downgrade op het membership op de aankomende maand ingaat, dien je dit uiterlijk voor de 28e van de lopende maand aan ons door te geven middels het membership-service formulier. Doe je dit na de 27e gaat de gewenste aanpassing niet in op de aankomende maand, maar in de maand daarop. Dit staat ook vastgelegd in onze algemene voorwaarden.
Wanneer je wilt dat jouw membership met FLEX-tarief na de lopende maand (met uitzondering van de startmaand) eindigt, dien je voor de 28e van de lopende maand op te zeggen. Zeg je na de 28e van de lopende maand op, wordt niet de lopende maand, maar de opvolgende maand jouw laatste maand. Dit staat ook vastgelegd in onze algemene voorwaarden. Je kunt jouw PTA-membership met FLEX-tarief vanaf het ingaan van de eerste volle kalendermaand opzeggen door een email met jouw contactgegevens naar membership@pta-program.nl. te sturen. Doe dit onder vermelding van “PTA-Membership opzeggen” en licht kort toe wanneer en waarom je jouw membership wilt opzeggen. Uiterlijk de eerstvolgende werkdag ontvang je van ons een bevestiging dat jouw opzegging in behandeling is genomen.
Het PTA-membership met COMMITMENT-tarief gaat na de eerste zes volle kalendermaanden automatisch over in een overeenkomst voor onbepaalde tijd. Dus na het verstrijken van de eerste zes maanden is het membership maandelijks opzegbaar. Met betrekking tot de gewenste beëindigingsdatum dient rekening gehouden te worden met twee aspecten: 1. Wij hebben een opzegtermijn van één (1) volle kalendermaand. Het membership eindigt derhalve op de laatste dag van de "laatste" kalendermaand. 2. Wanneer je wilt dat jouw membership na de opvolgende maand eindigt, dien je voor de 28e van de lopende maand op te zeggen. Zeg je na de 28e van de lopende maand op, wordt de opvolgende maand niet jouw laatste maand, maar die maand daarop. Dit staat ook vastgelegd in onze algemene voorwaarden. Je kunt dus jouw PTA-membership met COMMITMENT-tarief opzeggen door een email met jouw contactgegevens naar membership@pta-program.nl. te sturen. Doe dit onder vermelding van “PTA-Membership opzeggen” en licht kort toe wanneer en waarom je jouw membership wilt opzeggen. Uiterlijk de eerstvolgende werkdag ontvang je van ons een bevestiging dat jouw opzegging in behandeling is genomen. Hou er nogmaals rekening mee dat het PTA-membership met COMMITMENT-tarief op zijn vroegst na afloop van de zesde "volle" kalendermaand beëindigd kan worden.

Online portaal

Je kunt de app downloaden in de app store van Apple en Android. Zoek op PTA-Program en download de app gratis op jouw smartphone. Het is alleen mogelijk om onze app op jouw smart Phone te downloaden. Om via de tablet toegang te krijgen tot het online-portaal, kun je via onze website op de button “online-portaal” klikken. Deze button staat in de footer van de website.
In onze Start-up & Online Coaching manual (PDF) leggen wij van A tot Z hoe je de app kunt gebruiken. Indien het antwoord niet in de manual of op onze website te vinden is, kun je altijd een email sturen naar membership@pta-program.nl. Wij trachten om jouw bericht zo spoedig mogelijk, uiterlijk binnen vijf werkdagen te beantwoorden.

Personal Training

Afgezien van het feit dat je uitsluitend behoefte aan 1op1 Personal Training kunt hebben, kies je voor 1op1 wanneer het nodig is om intensief aan specifieke trainingsaspecten te werken. Dit kan het verbeteren van jouw fysieke fundament en/of uitvoeringstechniek zijn of het vergroten van jouw maximale kracht. Ook wanneer je een specifieke doelstelling hebt die niet doelgericht nagestreefd kan worden met BOOST trainingen (die we gebruiken bij Semi-Personal Training) kies je voor 1op1.
Via het rooster in het online-portaal kun je zelf jouw afspraken voor één of meerdere Semi-Personal Training sessies (BOOST) inboeken. Je kunt altijd tot vier weken vooruit plannen. De benodigde PT-Credits voor de ingeplande sessie(s) worden na bevestiging automatisch van het tegoed op jouw account afgeschreven. Het inboeken van 1op1 Personal Training sessies in het online rooster van een specifieke Personal Trainer kan alleen in overleg met de betreffende Personal Trainer. Na overleg plant/verplaatst de Personal Trainer de afspraak. Neem daartoe contact met hem/haar op. De contactgegevens van onze Personal Trainers staan op het profielen-bord in de gym vermeld. Het is niet mogelijk om een sessie in te boeken als je niet voldoende PT-Credits tegoed in je account hebt staan. PT-Credits kunnen te allen tijde via het Membership-Service Formulier op de website los worden (bij)gekocht.
In principe is het altijd mogelijk om de Personal Trainer hierover een vraag te stellen. Al onze Personal Trainers hebben de expertise om jou van het juiste advies te voorzien. Ze bouwen daarbij voort op jouw PTA-Program. Hou er echter rekening mee dat een gespreksvoering over deze zaken ten koste gaat van de beschikbare trainingstijd. In een 1op1 sessie kan de Personal Trainer hier tijd voor maken, maar in een Semi-Personal Training sessie zal de Personal Trainer daarom altijd verwijzen naar jouw online coach. Voor meer knowhow kun je ook terecht in onze blog bibliotheek op onze website.
Als dit een Trainer betreft die ook 1op1 personal Trainingen geeft, is het mogelijk om in overleg met hem/haar afspraken in te plannen in zijn/haar agenda op ons online-portaal. Daarbij moeten uiteraard wel de agenda’s van de cliënt en de Trainer matchen.

Online Coaching

Jouw Online Coach stippelt de route naar jouw beoogde doel voor je uit. Verder volgt hij/zij dagelijks jouw activiteiten, voeding en vorderingen nauwkeurig via jouw persoonlijke account op het online-portaal. Jouw Online Coach neemt minimaal twee keer per week contact met je op via het online-portaal om kort te evalueren. Hij/zij motiveert en stimuleert je om on track te blijven, denkt met je mee voor functionele oplossingen en zal eventuele berichten uiterlijk de eerstvolgende werkdag binnen kantoortijden beantwoorden.

Algemeen

Relevante berichten kunnen onder vermelding van het onderwerp gemaild worden naar info@pta-program.nl. Wij trachten om jouw bericht zo spoedig mogelijk, uiterlijk binnen vijf werkdagen te beantwoorden.