Hoi Ik ben Wendy. Jullie hebben mij vast wel gezien bij PTA® dat al een tijdje mijn vaste, favoriete, plekje is geworden voor mijn work-outs. Nu ik deel ga uitmaken van het team als Nutritionist, neem ik hier de gelegenheid mij voor te stellen en iets te vertellen over mijn achtergrond.

Al sinds mijn tienerjaren zijn sport en de sportschool mij niet vreemd. Het kan ook bijna niet anders dat je vroeg of later met voeding te maken krijgt en dat het bereiken van doelen direct en in nauw verband staan met wat je eet. Latere betrokkenheid in de wereld van MMA en Brazilian Jiu Jitsu in de USA hebben mij nog meer aangespoord die vinger aan de pols te houden waar het wetenschap en voeding betreft om anderen zo optimaal mogelijk te laten presteren. Maar of je nu presteert op hoog niveau, je work-outs zo effectief mogelijk wil maken of gewicht wilt verliezen; voeding is en blijft een essentieel onderdeel van wat je ook doet.

En toen een auto-immunziekte...

Een aantal jaren geleden gebeurde er een persoonlijke ramp. Ik werd van de ene op de andere dag geveld door een, wat later bleek, zeldzame auto-immuunziekte. Ineens werd ik rolstoel behoevend nét nu ik in de bloei van mijn leven moest staan! Experimenteren met, inmiddels goedgekeurde, medicatie zoals nagemaakte eiwitten werden een groot deel van mijn wereld en dit wakkerde ook een fascinatie aan voor de microwaarden van voeding, de meerdere complexe mechanismen van het lichaam en de steeds vernieuwende wetenschap hierover. Langzaam werd mijn afhankelijkheid van hulpmiddelen een beginpunt in plaats van een eindpunt en mijn ziekte een ultieme uitdaging.

Ik werk tot op heden nog steeds nauw samen met mijn specialist op het gebied van voeding en bewegen met een auto-immuunziekte om zodoende tot nieuwe inzichten te komen. Beide immer verbaasd en gefascineerd over hoe voeding, bewegen en het aanspreken van diverse lichaamsmechanismen mijn prognose hebben weten om te buigen.

Met mijn steeds uitbreidende kennis van (micro)voeding in combinatie met mijn achtergrond in (evolutionaire) psychologie, stel ik mij nu ter beschikking om ook jou, kort of langdurig, te begeleiden en/of adviseren teneinde jou te ondersteunen in het behalen van jouw doel middels voeding.

"Eat for the body you want, not for the body you have”

Verder kijk ik ontzettend uit naar het maken van korte filmpjes om informatie en handige tips &tricks met jullie te delen. Ook zal ik iedereen blijven voorzien van makkelijke, gebalanceerde en smakelijke recepten die je kunt vinden in de app.

Tot ziens in de gym!

 

Tekst: PTA® - Personal Training Agency B.V. te Amsterdam, door Wendy Bierens 

Beeld: PTA® - Personal Training Agency B.V. te Amsterdam